Menu
Recepty

Spaghetti carbonara so slaninou

Ingrediencie

  • špagety 200 g
  • parmezán
  • žĺtky 3 ks
  • maslo 1 lyžica
  • olivový olej 2 lyžice
  • čerstvo namleté korenie
  • soľ 2 lyžice

Postup prípravy

  1. Vo veľkom hrnci zohrejte dostatočné množstvo vody, aspoň 3 litre. Osoľte ju a po 1 minúte do nej vsypte cestoviny. Varte ich na najvyššom stupni podľa návodu na obale, aby boli akurát na skus, tzv. al dente.
  2. Slaninu nakrájajte na prúžky alebo kocky, parmezán nastrúhajte najemno. Žĺtky ľahko prešľahajte so syrom a okoreňte. Prilejte 1,5–2 naberačky vriacej vody z cestovín a premiešajte.
  3. Na panvici roztopte maslo a 1 lyžičku olivového oleja, vsypte slaninu a opečte ju do chrumkava. Uvarené cestoviny sceďte, ale vodu nevylievajte. Cestoviny pridajte na panvicu, prilejte 1 naberačku vody, premiešajte, povarte 1 minútu, odstavte a nechajte 2 minúty odpočívať. Vlejte žĺtkovú zmes a premiešajte, aby vznikla hladká omáčka, ktorá obaľuje cestoviny. Rozdeľte na taniere a posypte parmezánom.
« Späť na recepty