Recepty
                Pizza so šunkou, čiernymi olivami, rukolou a syrom
Ingrediencie
Na cesto:
- 250 g hladkej múky
 - 150 ml vlažnej vody
 - 1/2 balíčka sušeného droždia (asi 4 g)
 - 1 lyžica olivového oleja
 - 1/2 lyžičky soli
 - 1/2 lyžičky cukru
 
Na oblohu:
- 150 g paradajkovej omáčky na pizzu
 - 200 g šunky, nakrájanej na tenké plátky
 - 50 g čiernych olív, nakrájaných na plátky
 - 100 g rukoly
 - 50 g tvrdého syra (napr. parmezán), nastrúhaného na hoblinky
 - 200 g strúhaného mozzarellového syra
 - Olivový olej na pokvapkanie
 
Postup prípravy
- Príprava cesta: V miske zmiešajte vlažnú vodu, cukor a sušené droždie. Nechajte 5-10 minút odstáť, kým droždie nezačne pracovať. Do veľkej misy dajte múku, soľ, olivový olej a prilejte zmes s droždím. Vymiešajte cesto a hneťte ho asi 5-10 minút, kým nebude hladké a elastické. Cesto nechajte prikryté kysnúť na teplom mieste asi 1 hodinu, kým zdvojnásobí objem.
 - Tvarovanie cesta: Po vykysnutí cesto rozvaľkajte na pomúčenej doske na požadovanú veľkosť pizze (približne kruh s priemerom 30 cm). Preložte ho na plech vystlaný papierom na pečenie alebo na pizza kameň, ak ho máte.
 - Obloha: Na cesto rovnomerne naneste paradajkovú omáčku a posypte strúhanou mozzarellou. Potom pridajte plátky šunky a čierne olivy.
 - Pečenie: Rúru predhrejte na 220 °C. Pečte pizzu 12-15 minút, kým okraje nezískajú zlatistú farbu a syr sa neroztopí.
 - Dokončenie: Po upečení pizzu vyberte z rúry a pokvapkajte olivovým olejom. Navrch pridajte čerstvú rukolu a hoblinky tvrdého syra (napríklad parmezánu).
 - Podávanie: Nakrájajte pizzu na kúsky a podávajte okamžite.