Menu
Recepty

Lívance so slaninou a javorovým sirupom

Ingrediencie

  • Javorový sirup
  • Práškový cukor (na posypanie)
  • Olej
  • 8 g droždia
  • 185 g mlieka
  • 140 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • Štipka soli

Postup prípravy

  1. Na lívancové cesto potrebujeme najskôr ohriať mlieko, v ktorom potom rozmiešame droždie.
  2. Prisypeme múku a premiešame.
  3. Nakoniec do cesta vmiešame vajcia a štipku soli. Cesto necháme aspoň pol hodinky kysnúť pod utierkou.
  4. Na panvici s kvapkou oleja upečieme lievance dozlatista.
  5. Do panvice položíme aj plátky slaniny a opečieme ich dokrúpava.
  6. Lievance servírujeme na seba, prekladáme chrumkavou slaninou. Nakoniec ich poriadne zalejeme javorovým sirupom a zasnežíme práškovým cukrom.
« Späť na recepty