Menu
Recepty

Klobásy s rozmarýnom a zemiakovou kašou

Ingrediencie

  • Hladká múka: na obaľovanie
  • Slnečnicový olej: na opekanie
  • Čerstvý rozmarín: 8 vetvičiek (prípadne špajdle)
  • Hladkolistá petržlenová vňať: na posypanie
  • Zemiaky: 600 g
  • Smetana na varenie: podľa potreby (na zjemnenie)
  • Mlieko: na našľahanie kaše (v pomere 1:1 so smotanou)
  • Maslo: 2 PL do kaše, 1 PL na cibuľovú omáčku
  • Soľ: podľa chuti
  • Cibuľa: 4 ks (nakrájaná na kolieska)
  • Trstinový cukor: 1 PL
  • Kečup: 4 PL
  • Sójová omáčka: 4 PL
  • Cesnak: 2 strúčiky (utretý nožom)
  • Soľ a čierne korenie: podľa chuti

Postup prípravy

  1. Príprava cibuľovej omáčky: V panvici, ktorú môžete vložiť do rúry, rozohrejte 1 PL masla. Pridajte nakrájanú cibuľu a posypte trstinovým cukrom. Opražte 10 minút na miernom plameni, aby sa cibuľa skaramelizovala. V posledných minútach pridajte roztlačený cesnak, potom pridajte kečup, sójovú omáčku, osoľte a okoreňte podľa chuti. Vložte klobásy do omáčky, obalte ich zmesou a vložte do rúry predhriatej na 190 °C. Pečte približne 10–15 minút.
  2. Príprava zemiakovej kaše: Nakrájané zemiaky uvarte v osolenej vode do mäkka. Sceďte a roztlačte. Pridajte horúce mlieko a smotanu v pomere 1:1, a vyšľahajte hladkú kašu. Pridajte maslo a podľa chuti dosoľte.
  3. Príprava klobásových slimákov: Klobásy nakrájajte na kúsky dlhé asi 15–20 cm, každý kúsok stočte do tvaru slimáka a prepichnite vetvičkou rozmarínu alebo špajdľou. Obaľte z oboch strán v múke a opečte na rozpálenom oleji dozlatista.
  4. Servírovanie: Podávajte zemiakovú kašu poliatú maslom spolu s klobásovými slimákmi. Slimáky posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
« Späť na recepty