Recepty
                Fazuľa s klobáskami v paradajkovej omáčke
Ingrediencie
- 
400 g fazule (z konzervy, scedené)
 - 1 plechovka paradajkového pretlaku (400 g)
 - 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
 - 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
 - 1 lyžica olivového oleja
 - 1 lyžička sladkej papriky
 - Soľ a čierne korenie podľa chuti
 - 1 lyžička cukru (podľa potreby na vyváženie kyslosti paradajok)
 - 1 bobkový list
 - Čerstvé bylinky na ozdobu
 
Postup prípravy
- Príprava párkov: Párky opečte na panvici s trochou oleja na stredne vysokej teplote, kým nebudú zo všetkých strán dozlatista opečené. Vyberte ich z panvice a odložte nabok.
 - Príprava omáčky: Na tej istej panvici, kde ste opekali klobásky, pridajte trochu olivového oleja a osmažte cibuľu, kým nebude priesvitná (približne 5 minút). Potom pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu, kým sa nerozvinie jeho vôňa.
 - Pridanie fazule a paradajok: K cibuli a cesnaku pridajte paradajkový pretlak, bobkový list, sladkú papriku a cukor. Omáčku dochuťte soľou a korením. Priveďte k varu a potom pridajte scedenú fazuľu.
 - Dusenie: Do paradajkovej omáčky vložte opečené párky, znížte teplotu a nechajte jedlo variť na miernom ohni približne 20 minút. Občas premiešajte.
 - Servírovanie: Jedlo servírujte horúce, posypané čerstvými bylinkami. Môžete ho podávať s chlebom alebo prílohou podľa chuti.