Menu
Recepty

Fazuľa s klobáskami v paradajkovej omáčke

Ingrediencie

  • 400 g fazule (z konzervy, scedené)

  • 1 plechovka paradajkového pretlaku (400 g)
  • 1 cibuľa, nakrájaná nadrobno
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 lyžička sladkej papriky
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička cukru (podľa potreby na vyváženie kyslosti paradajok)
  • 1 bobkový list
  • Čerstvé bylinky na ozdobu

Postup prípravy

  1. Príprava párkov: Párky opečte na panvici s trochou oleja na stredne vysokej teplote, kým nebudú zo všetkých strán dozlatista opečené. Vyberte ich z panvice a odložte nabok.
  2. Príprava omáčky: Na tej istej panvici, kde ste opekali klobásky, pridajte trochu olivového oleja a osmažte cibuľu, kým nebude priesvitná (približne 5 minút). Potom pridajte cesnak a smažte ďalšiu minútu, kým sa nerozvinie jeho vôňa.
  3. Pridanie fazule a paradajok: K cibuli a cesnaku pridajte paradajkový pretlak, bobkový list, sladkú papriku a cukor. Omáčku dochuťte soľou a korením. Priveďte k varu a potom pridajte scedenú fazuľu.
  4. Dusenie: Do paradajkovej omáčky vložte opečené párky, znížte teplotu a nechajte jedlo variť na miernom ohni približne 20 minút. Občas premiešajte.
  5. Servírovanie: Jedlo servírujte horúce, posypané čerstvými bylinkami. Môžete ho podávať s chlebom alebo prílohou podľa chuti.
« Späť na recepty