Recepty
Anglické raňajky
Ingrediencie
- 2 vajcia
- 2 paradajky
- hrsť šampiňónov
- 1 plechovka fazule v paradajkovej omáčke
- 4 plátky toastového chleba
- 2 lyžice rastlinného oleja
- maslo
- soľ a korenie
Postup prípravy
- Najprv si pripravte všetky suroviny: paradajky rozkrojte na polovice a šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky (portobello zbavte nožičky a opečte ich vcelku).
- Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom klobásy so slaninou.
- Na druhej panvici opečte huby. Paradajky vložte do panvice ku klobáskam, rozkrojenou stranou nadol, a nechajte ich poriadne prepiecť, až budú mierne začernené a scvrknuté.
- Keď sú mäso, paradajky aj huby takmer hotové, pripravte volské oko. Smažené vajcia na anglický spôsob by mali mať hnedé okraje a mierne tekutý stred.
- Všetko servírujte na väčšom tanieri s ohriatymi fazuľami v paradajkovej omáčke a plátkom opečeného toastového chleba.