Menu
Recepty

Anglické raňajky

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 2 paradajky
  • hrsť šampiňónov
  • 1 plechovka fazule v paradajkovej omáčke
  • 4 plátky toastového chleba
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • maslo
  • soľ a korenie

Postup prípravy

  1. Najprv si pripravte všetky suroviny: paradajky rozkrojte na polovice a šampiňóny nakrájajte na hrubšie plátky (portobello zbavte nožičky a opečte ich vcelku).
  2. Na panvici rozohrejte olej a osmažte na ňom klobásy so slaninou.
  3. Na druhej panvici opečte huby. Paradajky vložte do panvice ku klobáskam, rozkrojenou stranou nadol, a nechajte ich poriadne prepiecť, až budú mierne začernené a scvrknuté.
  4. Keď sú mäso, paradajky aj huby takmer hotové, pripravte volské oko. Smažené vajcia na anglický spôsob by mali mať hnedé okraje a mierne tekutý stred.
  5. Všetko servírujte na väčšom tanieri s ohriatymi fazuľami v paradajkovej omáčke a plátkom opečeného toastového chleba.
« Späť na recepty